Založ si blog

Doma cudzincom …

Strýčko Skrblík pomaly vyťahuje opatrenia na ozdravenie rozpočtu, len všetky jeho plány akosi krívajú na jednu, ak nie obe nohy. Všetko, čo čítam, zasahuje výhradne jednu skupinu obyvateľstva, tú najchudobnejšiu.

Stále však nepočujem nič o tom, že by sa napríklad zrušili všetky daňové prázdniny, však dôvdo na to nepochybne máme. Nepočuť ani nič o tom, že by sa zastavili stimuly pre „investorov“, čo donesú trabanta a darom im príde mercedes. Týchto „nehanebných bastardov“ akosi obchádza všetko.

Zrejme stoja nad zákonom a sú rovnejší, než domáci. Tí sa cítia vo vlastnej krajine ako na návšteve, kde si musia všetko vypýtať. A nedostanú nič. Hlavne, že je Skrblík spokojný. Denne naťahuje gamby v médiách a hrá sa na experta. Hoci, na tých rozumnejších pôsobí skôr ako obchodník so vzduchom.

Sociálne ministerstvo mi začína tiež pripomínať časy pod vládou strýca Kaňuka, ktorý slovo sociálny spoznal až v slovníku cudzích slov.

Ale, poďme späť k téme – prečo cudzincom vo vlastnom dome ? Včera sme išli po východnej diaľnici a stali sme sa nevdojak svedkami zaujímavého úkazu – hliadka zastavila niekoľko áut, medzi nimi aj nás a vykonávala bežnú kontrolu a samozrejme meranie rýchlosti. Pred nami stál nejaký Nemec, ktorý poriadne prešvihol rýchlosť /okolo nás preletel ako víchor/ a hneď za ním Slováčik vo fábii, ktorý tiež čosi pridal, ale iba pár kilometrov. Ako sme vyrozumeli z diskusie, Nemec išiel asi o tridsať kilo viac, a diskusia skončila – pohovorom a výstrahou. Slováčik zaplatil za pár kilometrov navyše – 60 €. Zrejme rovný a rovnejší – alebo zlyhal radar ?

Podobne to býva aj pri vybavovaní rôznych vecí na úradoch. Cudzincom lezie štát do zadnice a rozdáva ako zo svojho, naopak Slovák – hotová opica. Beháš ako cvok a vybavíš ? Guľové, alebo ešte menej. Ja to nikomu neberiem, ak má rád Nemcov, alebo Britov – nech ide medzi nich žiť. Ale tu sme doma na Slovensku, a teda mali by sme mať trochu navrch a nie naopak.

Čo vy na to ?

Tak nám kvalifikácia začala …

06.09.2010

Aj chlaúpci nás, oné, potešili, bojovali do konca. Len jedno nám v karčme cez kotrbu chodilo, akých futbalistov asi v Macedónsku majú, keď nás tak trápila tá parta komediantov, čo prišla. To, teda ako nemyslíme v zlom, ale ako hutoril Fero z hornieho konca, podľa neho to neboli futbalisti, ale herci, ktorí sa vyžívajú v tých, akože to hovoria, sadomasochistických [...]

Tak, milí spoluobčania a my už šetríme …

02.09.2010

Teda, ľudkovia moji, zišli sme sa aj s bandou u Fera v karčme, aby sme prerokovali možnosti šetrenia nás, teda dôchodcov, nech štát vie, ako si ho vážime. Fero doniesol fľašku trúnku, a povedal, že i on sa pridá, bo do dôchodku má blízko. Teda, ako povedali redaktori jedných novín, ktoré stále modrákom do perdele lezú, vraj už nebudú také štedré dôchodky, ako teraz. [...]

Tá, kamaráti moji, to je teda iná kultúra … cestovania

31.08.2010

Kamaráti moji, mám to ja hnusný život – ráno musím vstávať o štvrtej, teda iba vtedy, ak ma stará nezobudí skôr, že sa jej zachcelo pospomínať na starie časy, potom behom umýť, obliecť, niečo v rýchlosti pojesť – no pripadám si ako ten taliansky trubiroh, jak ho to len volajú – aha, Fantozzi – ešte šťastie, že nemám doma také strašidlo. A [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 23575x
Priemerná čítanosť článkov: 1813x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy