Založ si blog

Hľa, to je komediant, nie celebrita !

Posledná doba priniesla všetko možné, okrem iného aj pokrivené hodnoty. Je niekedy na vážne zamyslenie, čo dokážeme obdivovať a to neraz bez súdnosti. Ťažko odhadnúť, čím môže byť vzorom človek, skúšajúci drogy, meniaci partnerky, večne spitý a podobne.

Ak sa divíme deťom, ako sa chovajú, pozrime sa, čím ich kŕmime. Kultúra sa prakticky vytratila z nášho života, nahradilo ju akési podivné pozlátko, násilie, a ospevovanie ľudí, neustále podsúvané nahlúplymi reláciami typu Smotánka. Z každej strany sa na nás valí hnoj. Našťastie, debilná relácia o chybách „múdrych“ skončila, a tak môžeme veriť, že nejaký čas neuvidíme dve historické relikvie, ako sa bavia na vlastnej úbohosti.

Nedávno som mal možnosť porovnať správy, vysielané v krajine, kde vládne podľa európskych kritérií diktatúra a tie naše. Neslobodné správy boli na začiatku ospevovaním veľkého vodcu /ako inak/ a jeho úspechov, potom nasledovali rôzne varovania, vytiahli sa ľudia, nepriateľskí režimu, a nakoniec bola hymna krajiny s obrazom vodcu v pozadí. Slobodné správy boli plné násilia, kritiky oponentov súčasnej vlády, a zakončené výberom zo športu v hlavnom meste /ostatní sme asi vydochli/. Rozdiel ? Skoro žiadny, s výnimkou toho, že po slobodných správach prišlo ospevovanie hlupákov, štetiek a „služobníkov“ národa vo zvláštnej relácii, asi preto, aby sme vedeli, že vôbec žijú. Ich prínos pre národ je totiž nula.

Chlieb a hry – to bola zásada niektorých mocnárstiev. Vrátila sa, hoci oprášená a v inej forme. Je na zaplakanie, aké svinstvo nás obklopuje. Nehovoriac o tom, že aj tie hry nám pomaly berú, lebo verejno-právny služobník slúži sám sebe, hoci za peniaze všetkých.

Manželka ma často kritizuje za to, koľko peňazí skončí v rôznych náučných filmoch, dokumentoch a podobne. Nakoniec však sama uznáva, že obsahová stránka našich médií je tak úbohá, že ju často napadne, či to nie je zámer – osprosťovať národ rôznymi telenovelami, krvou a násilím, a odviesť tak pozornosť od toho, že vlastne nám vládnu banditi. Tupci, ktorých IQ na viac nestačí..

V každom prípade je smutné, keď sa na vás z rôznych časopisov a novín škerí denne ksich nejakej štetky, ktorá si nepamätá poriadne ani zoznam svojich bývalých, a na strane druhej sa skoro nikde nedozviete o skutočných osobnostiach – nielen doby súčasnej, ale aj tej minulej.

Ešte dobre, že sa toho nedožili dedko – vzali by štvorky vidly a už by to lietalo …

Tak nám kvalifikácia začala …

06.09.2010

Aj chlaúpci nás, oné, potešili, bojovali do konca. Len jedno nám v karčme cez kotrbu chodilo, akých futbalistov asi v Macedónsku majú, keď nás tak trápila tá parta komediantov, čo prišla. To, teda ako nemyslíme v zlom, ale ako hutoril Fero z hornieho konca, podľa neho to neboli futbalisti, ale herci, ktorí sa vyžívajú v tých, akože to hovoria, sadomasochistických [...]

Tak, milí spoluobčania a my už šetríme …

02.09.2010

Teda, ľudkovia moji, zišli sme sa aj s bandou u Fera v karčme, aby sme prerokovali možnosti šetrenia nás, teda dôchodcov, nech štát vie, ako si ho vážime. Fero doniesol fľašku trúnku, a povedal, že i on sa pridá, bo do dôchodku má blízko. Teda, ako povedali redaktori jedných novín, ktoré stále modrákom do perdele lezú, vraj už nebudú také štedré dôchodky, ako teraz. [...]

Tá, kamaráti moji, to je teda iná kultúra … cestovania

31.08.2010

Kamaráti moji, mám to ja hnusný život – ráno musím vstávať o štvrtej, teda iba vtedy, ak ma stará nezobudí skôr, že sa jej zachcelo pospomínať na starie časy, potom behom umýť, obliecť, niečo v rýchlosti pojesť – no pripadám si ako ten taliansky trubiroh, jak ho to len volajú – aha, Fantozzi – ešte šťastie, že nemám doma také strašidlo. A [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 23476x
Priemerná čítanosť článkov: 1806x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy