Založ si blog

Tak nám kvalifikácia začala …

Aj chlaúpci nás, oné, potešili, bojovali do konca. Len jedno nám v karčme cez kotrbu chodilo, akých futbalistov asi v Macedónsku majú, keď nás tak trápila tá parta komediantov, čo prišla.

To, teda ako nemyslíme v zlom, ale ako hutoril Fero z hornieho konca, podľa neho to neboli futbalisti, ale herci, ktorí sa vyžívajú v tých, akože to hovoria, sadomasochistických praktikách. Furt sa len váľali po zemi, akoby ich sekerou trafil, ináč Dežo navrhoval, že by sa mali zmeniť pravidlá a rozhodca by mal nosiť pri sebe kolt, ako na ranu z milosti, že by sa simulant netrápil.

Ale tento Jano ho zahriakol, vraj si nevie predstaviť, kto by v takom Portugalsku, či na Balkáne za rok dva futbal hral, keď by ich všetkých, akože omilostili.

No nič, poďme na tie vážnejšie veci – starosta v dedine prejavili chudobnému Slovensku účasť a navrhli prídelové lístky. Vraj v zmysle súčasných noriem by sa prideľovalo podľa postavenia – tak napríklad predseda vlády by dostával na prídel aj kvalitné mäso, roboši iba chlieb – však treba rozlíšiť, kto sa viac nadrie, no nie ? Dedina sa však rozhádala, lebo sa ozvali rovnejší z osady konča výšného konca, že podľa tej matematiky by oni mali iba vzduch na lístok a teda sa diskriminovať akože nedajú – predsa teraz na starie kolená nezačnú dvadsaťroční pracovať, no nie ?

A tak sme sa nakoniec iba kolektívne ožrali – aspoň v tom sme za jedno a nerozbíjame partiu, čo na Slovensko i tak čudesný jav. Starosta bol tak zmontovaný, že od polnoci žiadal o ruku pokazenú lampu pred domom, ale asi sa nevyjadrila pozitívne, lebo ráno bola rozbitá.

Ako som povedal – kvalifikácia začala, aj tá naša – súťažíme, kto sa prechľasce na šampionát, lebo v iných veciach sa nedohodneme. Skoro ako naša vláda – keby chlastali, nemusia šetriť, lebo by nevládali kradnúť, no nie ?

Tak, milí spoluobčania a my už šetríme …

02.09.2010

Teda, ľudkovia moji, zišli sme sa aj s bandou u Fera v karčme, aby sme prerokovali možnosti šetrenia nás, teda dôchodcov, nech štát vie, ako si ho vážime. Fero doniesol fľašku trúnku, a povedal, že i on sa pridá, bo do dôchodku má blízko. Teda, ako povedali redaktori jedných novín, ktoré stále modrákom do perdele lezú, vraj už nebudú také štedré dôchodky, ako teraz. [...]

Tá, kamaráti moji, to je teda iná kultúra … cestovania

31.08.2010

Kamaráti moji, mám to ja hnusný život – ráno musím vstávať o štvrtej, teda iba vtedy, ak ma stará nezobudí skôr, že sa jej zachcelo pospomínať na starie časy, potom behom umýť, obliecť, niečo v rýchlosti pojesť – no pripadám si ako ten taliansky trubiroh, jak ho to len volajú – aha, Fantozzi – ešte šťastie, že nemám doma také strašidlo. A [...]

Ľudkovia moji, veď to je cirkus a nie štát …

30.08.2010

Teda poviem vám, vážení spoluobčania, tu sa naozaj nedá normálne existovať. Ale posúďte sami – keď som skončil strednú školu, išiel som rovno pracovať, hoci mama hovorili – urob si vysokú, budeš sa mať lepšie. A tak som išiel na stavbu, k vedúcemu na pokec – teda pohovor. Bol vám to milý človek, hneď odstrčil nabok stoličku, aby ma lepšie videl, aj [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 23574x
Priemerná čítanosť článkov: 1813x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy