Založ si blog

Tak nám kvalifikácia začala …

Aj chlaúpci nás, oné, potešili, bojovali do konca. Len jedno nám v karčme cez kotrbu chodilo, akých futbalistov asi v Macedónsku majú, keď nás tak trápila tá parta komediantov, čo prišla.

To, teda ako nemyslíme v zlom, ale ako hutoril Fero z hornieho konca, podľa neho to neboli futbalisti, ale herci, ktorí sa vyžívajú v tých, akože to hovoria, sadomasochistických praktikách. Furt sa len váľali po zemi, akoby ich sekerou trafil, ináč Dežo navrhoval, že by sa mali zmeniť pravidlá a rozhodca by mal nosiť pri sebe kolt, ako na ranu z milosti, že by sa simulant netrápil.

Ale tento Jano ho zahriakol, vraj si nevie predstaviť, kto by v takom Portugalsku, či na Balkáne za rok dva futbal hral, keď by ich všetkých, akože omilostili.

No nič, poďme na tie vážnejšie veci – starosta v dedine prejavili chudobnému Slovensku účasť a navrhli prídelové lístky. Vraj v zmysle súčasných noriem by sa prideľovalo podľa postavenia – tak napríklad predseda vlády by dostával na prídel aj kvalitné mäso, roboši iba chlieb – však treba rozlíšiť, kto sa viac nadrie, no nie ? Dedina sa však rozhádala, lebo sa ozvali rovnejší z osady konča výšného konca, že podľa tej matematiky by oni mali iba vzduch na lístok a teda sa diskriminovať akože nedajú – predsa teraz na starie kolená nezačnú dvadsaťroční pracovať, no nie ?

A tak sme sa nakoniec iba kolektívne ožrali – aspoň v tom sme za jedno a nerozbíjame partiu, čo na Slovensko i tak čudesný jav. Starosta bol tak zmontovaný, že od polnoci žiadal o ruku pokazenú lampu pred domom, ale asi sa nevyjadrila pozitívne, lebo ráno bola rozbitá.

Ako som povedal – kvalifikácia začala, aj tá naša – súťažíme, kto sa prechľasce na šampionát, lebo v iných veciach sa nedohodneme. Skoro ako naša vláda – keby chlastali, nemusia šetriť, lebo by nevládali kradnúť, no nie ?

Tak, milí spoluobčania a my už šetríme …

02.09.2010

Teda, ľudkovia moji, zišli sme sa aj s bandou u Fera v karčme, aby sme prerokovali možnosti šetrenia nás, teda dôchodcov, nech štát vie, ako si ho vážime. Fero doniesol fľašku trúnku, a povedal, že i on sa pridá, bo do dôchodku má blízko. Teda, ako povedali redaktori jedných novín, ktoré stále modrákom do perdele lezú, vraj už nebudú také štedré dôchodky, ako teraz. [...]

Tá, kamaráti moji, to je teda iná kultúra … cestovania

31.08.2010

Kamaráti moji, mám to ja hnusný život – ráno musím vstávať o štvrtej, teda iba vtedy, ak ma stará nezobudí skôr, že sa jej zachcelo pospomínať na starie časy, potom behom umýť, obliecť, niečo v rýchlosti pojesť – no pripadám si ako ten taliansky trubiroh, jak ho to len volajú – aha, Fantozzi – ešte šťastie, že nemám doma také strašidlo. A [...]

Ľudkovia moji, veď to je cirkus a nie štát …

30.08.2010

Teda poviem vám, vážení spoluobčania, tu sa naozaj nedá normálne existovať. Ale posúďte sami – keď som skončil strednú školu, išiel som rovno pracovať, hoci mama hovorili – urob si vysokú, budeš sa mať lepšie. A tak som išiel na stavbu, k vedúcemu na pokec – teda pohovor. Bol vám to milý človek, hneď odstrčil nabok stoličku, aby ma lepšie videl, aj [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 23511x
Priemerná čítanosť článkov: 1809x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy