Založ si blog

Nedobre, ľudia vidia …. nože, vytiahni nejakého kostlivca, nech je sranda … a nevidia

Tak nejako pracuje špička našej krajiny. Ak treba niečo zakryť, čo nie je veľmi príjemné, obvykle sa vytiahne nejaký kostlivec zo skrine a podhodí nenápadne médiám, však aj tak sa vie, že jeho kariéra tým neutrpí, keďže na Slovensku je morálka dlhodobo na dovolenke.

Malo by nám vadiť, že niekto pracoval v ŠTB ? Skôr by nám malo vadiť, ak by sa ukázalo, že zneužíval postavenie. A napríklad nebol potrestaný. Pravdou je, a tú neprekrúti žiadny disident – fluktuant – klamár, že ŠTB bola rovnako zneužívaná, ako iné tajné služby v iných krajinách, a to na potreby mocných. Dialo sa to, deje sa a bude diať. Mocní neradi strácajú moc, čoho sú ukážkou aj bývalí odporcovia režimu, ktorí nesedeli preto, že nesúhlasili, ale skôr preto, že sa im nechcelo robiť. Česť výnimkám.

Ak by ma niečo z archívov bývalej tajnej služby skutočne zaujímalo, tak by to zrejme boli záznamy o dnešných mocných. Mnohí z nich sú totiž veľmi radi, že sa akosi stratili počas doby veľkého klamára Vlada, a teda sa nevie, čo naozaj robili.

Vŕta mi v hlave aj iná otázka – dodnes si pamätám, ako modrí klamári sľubovali, čo všetko urobia, ak nebude mať Vlado imunitu. Nemá ju a nedeje sa nič. Asi preto, že majú obavy, aby nevytiahol „stratené“ spisy a neukázal ľuďom pravdu.

Zaujímala by ma aj skutočná pravda o tom, ako to bolo s prezidentovičom mladším a prečo nebol stíhaný za svoje kúsky. Rozum mi akosi navráva, že únos prospel iba jemu. Vyhol sa problémom a možno aj dlhoročnému väzeniu, ktovie.

Hm, je toho dosť, čo mi v hlave vŕta – napríklad, prečo nemusia vrátiť peniaze z nebankoviek tí, čo sa na nich naozaj nabalili, keď predsa pochádzali z trestnej činnosti. Iste viete, o kom to hovorím – rôzne televízie, časopisy, kde sa zjavovalo heslo – … zisk z rozumu /teda ako koho a pre koho/, a podobne. Ak totiž nadobudne bežný občan prospech /majetok/ z niečoho, čo súvisí s nejakou trestnou činnosťou, vezmú mu to. Alebo aj mídiá majú veľa špiny v skrini na mocných ? Ktovie ….

Hm, spravodajstvo na Slovensku je naozaj SMETISKO !!!!

Tak nám kvalifikácia začala …

06.09.2010

Aj chlaúpci nás, oné, potešili, bojovali do konca. Len jedno nám v karčme cez kotrbu chodilo, akých futbalistov asi v Macedónsku majú, keď nás tak trápila tá parta komediantov, čo prišla. To, teda ako nemyslíme v zlom, ale ako hutoril Fero z hornieho konca, podľa neho to neboli futbalisti, ale herci, ktorí sa vyžívajú v tých, akože to hovoria, sadomasochistických [...]

Tak, milí spoluobčania a my už šetríme …

02.09.2010

Teda, ľudkovia moji, zišli sme sa aj s bandou u Fera v karčme, aby sme prerokovali možnosti šetrenia nás, teda dôchodcov, nech štát vie, ako si ho vážime. Fero doniesol fľašku trúnku, a povedal, že i on sa pridá, bo do dôchodku má blízko. Teda, ako povedali redaktori jedných novín, ktoré stále modrákom do perdele lezú, vraj už nebudú také štedré dôchodky, ako teraz. [...]

Tá, kamaráti moji, to je teda iná kultúra … cestovania

31.08.2010

Kamaráti moji, mám to ja hnusný život – ráno musím vstávať o štvrtej, teda iba vtedy, ak ma stará nezobudí skôr, že sa jej zachcelo pospomínať na starie časy, potom behom umýť, obliecť, niečo v rýchlosti pojesť – no pripadám si ako ten taliansky trubiroh, jak ho to len volajú – aha, Fantozzi – ešte šťastie, že nemám doma také strašidlo. A [...]

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 23474x
Priemerná čítanosť článkov: 1806x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy