Založ si blog

Hľa, to je komediant, nie celebrita !

Posledná doba priniesla všetko možné, okrem iného aj pokrivené hodnoty. Je niekedy na vážne zamyslenie, čo dokážeme obdivovať a to neraz bez súdnosti. Ťažko odhadnúť, čím môže byť vzorom človek, skúšajúci drogy, meniaci partnerky, večne spitý a podobne.

Ak sa divíme deťom, ako sa chovajú, pozrime sa, čím ich kŕmime. Kultúra sa prakticky vytratila z nášho života, nahradilo ju akési podivné pozlátko, násilie, a ospevovanie ľudí, neustále podsúvané nahlúplymi reláciami typu Smotánka. Z každej strany sa na nás valí hnoj. Našťastie, debilná relácia o chybách „múdrych“ skončila, a tak môžeme veriť, že nejaký čas neuvidíme dve historické relikvie, ako sa bavia na vlastnej úbohosti.

Nedávno som mal možnosť porovnať správy, vysielané v krajine, kde vládne podľa európskych kritérií diktatúra a tie naše. Neslobodné správy boli na začiatku ospevovaním veľkého vodcu /ako inak/ a jeho úspechov, potom nasledovali rôzne varovania, vytiahli sa ľudia, nepriateľskí režimu, a nakoniec bola hymna krajiny s obrazom vodcu v pozadí. Slobodné správy boli plné násilia, kritiky oponentov súčasnej vlády, a zakončené výberom zo športu v hlavnom meste /ostatní sme asi vydochli/. Rozdiel ? Skoro žiadny, s výnimkou toho, že po slobodných správach prišlo ospevovanie hlupákov, štetiek a „služobníkov“ národa vo zvláštnej relácii, asi preto, aby sme vedeli, že vôbec žijú. Ich prínos pre národ je totiž nula.

Chlieb a hry – to bola zásada niektorých mocnárstiev. Vrátila sa, hoci oprášená a v inej forme. Je na zaplakanie, aké svinstvo nás obklopuje. Nehovoriac o tom, že aj tie hry nám pomaly berú, lebo verejno-právny služobník slúži sám sebe, hoci za peniaze všetkých.

Manželka ma často kritizuje za to, koľko peňazí skončí v rôznych náučných filmoch, dokumentoch a podobne. Nakoniec však sama uznáva, že obsahová stránka našich médií je tak úbohá, že ju často napadne, či to nie je zámer – osprosťovať národ rôznymi telenovelami, krvou a násilím, a odviesť tak pozornosť od toho, že vlastne nám vládnu banditi. Tupci, ktorých IQ na viac nestačí..

V každom prípade je smutné, keď sa na vás z rôznych časopisov a novín škerí denne ksich nejakej štetky, ktorá si nepamätá poriadne ani zoznam svojich bývalých, a na strane druhej sa skoro nikde nedozviete o skutočných osobnostiach – nielen doby súčasnej, ale aj tej minulej.

Ešte dobre, že sa toho nedožili dedko – vzali by štvorky vidly a už by to lietalo …

Tak nám kvalifikácia začala …

06.09.2010

Aj chlaúpci nás, oné, potešili, bojovali do konca. Len jedno nám v karčme cez kotrbu chodilo, akých futbalistov asi v Macedónsku majú, keď nás tak trápila tá parta komediantov, čo prišla. To, teda ako nemyslíme v zlom, ale ako hutoril Fero z hornieho konca, podľa neho to neboli futbalisti, ale herci, ktorí sa vyžívajú v tých, akože to hovoria, sadomasochistických [...]

Tak, milí spoluobčania a my už šetríme …

02.09.2010

Teda, ľudkovia moji, zišli sme sa aj s bandou u Fera v karčme, aby sme prerokovali možnosti šetrenia nás, teda dôchodcov, nech štát vie, ako si ho vážime. Fero doniesol fľašku trúnku, a povedal, že i on sa pridá, bo do dôchodku má blízko. Teda, ako povedali redaktori jedných novín, ktoré stále modrákom do perdele lezú, vraj už nebudú také štedré dôchodky, ako teraz. [...]

Tá, kamaráti moji, to je teda iná kultúra … cestovania

31.08.2010

Kamaráti moji, mám to ja hnusný život – ráno musím vstávať o štvrtej, teda iba vtedy, ak ma stará nezobudí skôr, že sa jej zachcelo pospomínať na starie časy, potom behom umýť, obliecť, niečo v rýchlosti pojesť – no pripadám si ako ten taliansky trubiroh, jak ho to len volajú – aha, Fantozzi – ešte šťastie, že nemám doma také strašidlo. A [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 23549x
Priemerná čítanosť článkov: 1811x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy