Založ si blog

Jednoduché zmeny a hneď by bolo Slovači lepšie …

Namiesto premúdrelých nezmyslov by sa mali prijímať skutočne pozitívne opatrenia, aby sa dalo na Slovensku dôstojne a slušne žiť. Ak teda chceme šetriť, tak od podlahy.

Ako prvé by som zmenil volebné obvody a pravidlá volieb. Každý okres by bol zároveň obvodom, pričom do parlamentu by kandidovali osoby, nie strany. Miesto v parlamente by získal výhradne víťaz v danom obvode. Tým by sa aj zmenšil počet poslancov. Úspešnosť strán by sa určovala na základe počtu víťazných mandátov, pričom žiadny poslanec by nesmel zotrvať v parlamente viac ako dve volebné obdobia. /jednoduchý dôvod – neprináša žiadne pozitíva, ak tam sedia dlhšie, kto snáď pochybuje, nech si pozrie programy strán pred pätnástimi rokmi./

Poslancovi by patril iba symbolický plat 1 € mesačne a náhrada oprávnených výdavkov na činnosť. Na konci každého kalendárneho roka by dostali poslanci odmeny na základe účasti počas zasadnutí parlamentu – napr. 100 € / 1 deň zasadania.

Víťaznej strane vo voľbách na základe spočítania obvodov by automaticky pripadlo miesto predsedu vlády, parlamentu a hospodársky rezort. Ak sa chcú ostatní podieľať na výkone moci, nech sa naučia spolupracovať. Bežný človek si tiež nemôže vybrať, s kým pracuje.

Ministrom by mohol byť výhradne odborník v rezorte. Iba blbec môže obhajovať obsadenie postu v školstve ekonómom, alebo obrane šéfom hypermarketu. Už len čakám, kedy niekto navrhne pedofila učiteľom v škôlke. Na Slovensku je možné všetko.

Diery v rozpočte sa tiež dajú poplátať, ak namiesto pľutia po komunistoch využijeme veci, ktoré neboli zlé. Je smiešne, ak musíme dovážať zemiaky a zároveň na zamyslenie. Máme aj množstvo nezamestnaných – a na druhej strane rozbitých ciest. Namiesto bezbrehého vyplácania podpôr ich môžeme využiť na opravy.

Aj zdravotníctvo by malo viac financií, keby sme sa zbavili prebytočných poisťovní a byrokratov na teplých miestach, a všetky prostriedky sústredili. Blbcov, čo tvrdia, že zdravie je tovar, môžeme ubytovať v Pezinku. Sociálna poisťovňa by potrebovala riadnu kontrolu a vyvodenie dôsledkov, vrátane konfiškácie majetkov všetkých, čo ju tunelovali.

A tak by sme mohli pokračovať. V rámci dobrých vzťahov by sme mohli napríklad niektorej krachujúcej krajine únie darovať génia, čo slovenskú ekonomiku postavil na jednom odvetví. Určite by ho vítali – len neviem, či nie skôr nejakou palicou. Možno by to bolo aj zábavné, ktovie.

Tak nám kvalifikácia začala …

06.09.2010

Aj chlaúpci nás, oné, potešili, bojovali do konca. Len jedno nám v karčme cez kotrbu chodilo, akých futbalistov asi v Macedónsku majú, keď nás tak trápila tá parta komediantov, čo prišla. To, teda ako nemyslíme v zlom, ale ako hutoril Fero z hornieho konca, podľa neho to neboli futbalisti, ale herci, ktorí sa vyžívajú v tých, akože to hovoria, sadomasochistických [...]

Tak, milí spoluobčania a my už šetríme …

02.09.2010

Teda, ľudkovia moji, zišli sme sa aj s bandou u Fera v karčme, aby sme prerokovali možnosti šetrenia nás, teda dôchodcov, nech štát vie, ako si ho vážime. Fero doniesol fľašku trúnku, a povedal, že i on sa pridá, bo do dôchodku má blízko. Teda, ako povedali redaktori jedných novín, ktoré stále modrákom do perdele lezú, vraj už nebudú také štedré dôchodky, ako teraz. [...]

Tá, kamaráti moji, to je teda iná kultúra … cestovania

31.08.2010

Kamaráti moji, mám to ja hnusný život – ráno musím vstávať o štvrtej, teda iba vtedy, ak ma stará nezobudí skôr, že sa jej zachcelo pospomínať na starie časy, potom behom umýť, obliecť, niečo v rýchlosti pojesť – no pripadám si ako ten taliansky trubiroh, jak ho to len volajú – aha, Fantozzi – ešte šťastie, že nemám doma také strašidlo. A [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 23514x
Priemerná čítanosť článkov: 1809x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy