Založ si blog

Rovná daň – somarina na entú …

Rovná daň vyhovuje iba dvom druhom ľudí – kariéristom a milionárom. Voči ostatným občanom je celkom na rovinu – nerovná. Keď si vezmeme do úvahy, že mimo Bratislavy a priľahlého regiónu je bežnou praxou mzda od tristo do päťsto eur mesačne, pričom títo ľudia prispievajú do rozpočtu najväčším dielom /lebo funguje chorý systém rôznych úľav/, tak môžeme konštatovať, že štát riadi parta zlodejov a tak to aj vyzerá.

Deficit štátneho rozpočtu padá na hlavy „géniov“, ktorí tu vládli od roku 1990. Prví šikovne zlikvidovali domácu výrobu a priemysel, druhí rozpredali aj to málo, čo ešte ostalo a korunou bol blbec, ktorý sa podpísal pod rovnú daň, hoci bol varovaný, aký to bude mať dopad na štátny rozpočet. Výsledkom je ďalšia vlna pripravovaného okrádania bežných ľudí.

Ak niekto pochyboval o tom, ako doplatíme na nezmysel, presadený počas Dzurindovej vlády, dnes už nemôže. A nemôžeme sa oháňať ani Ficom a jeho kotrmelcami. Pád sa pripravoval aj pred ním, len sme to nechceli vidieť.

Čo teda urobiť ? Riešenie niíe je ťažké, len treba hľadať peniaze tam, kde naozaj sú. Stačí poslancom odobrať všetky príspevky, znížiť o polovicu plat /aj vtedy bude neprimeraný odvedenej práci/ zjednotiť systém zdravotného poistenia /iba debil môže tvrdiť, že aj zdravie je komodita/, zrušiť nepotrebné poisťovne, ktorých administratíva odsáva množstvo financií a hlavne donútiť platiť dane tých najväčších – zrušením výnimiek a rôznych odpustkov. A hneď sa objavia financie ako huby po daždi.

Zamestnanosť ? Umožnime nezamestnaným, aby mohli zarábať, ak ich nebrzdia aj iné prekážky, napríklad vekové či zdravotné, a to bez zbytočnej administratívy. Zbavme dorbných remeselníkov a predajcov povinnej registrácie, rovnako poskytovateľov služieb v malom – napríklad ubytovania, stanovme limit príjmu za rok, kedy nemusí byť poskytovateľ registrovaný a to výmenou za poskytovanie rôznych dávok, ktoré vysávajú rozpočet. A systém sa prečistí, pričom aj čiastočne uvoľní.

Ale rozhodne nedovoľme, aby sa riešili problémy štátu, na ktorých majú leví podiel aj tí, čo teraz vládnu, cez ďalšie zdieranie najslabších. Ak niekto má na honosnú šou ako prebiehala v Tatrách, určite nájde peniaze aj na zaplatenie progresívnej dane. Je totiž hlúpe postaviť na jednu úroveň človeka, ktorý zarába tri stovky mesačne s človekom, ktorý má milióny.

A našim milionárom môžeme navrhnúť aj dobrovoľnú milionársku daň, ktorú by platili ročne, k určitému termínu, a kto by nemal záujem, tomu treba vylustrovať majetok a čo nevie preukázať, jednoducho zhabať. Nenájde sa totiž krajina na svete, kde by sa niekto mohol stať miliardárom za desať rokov a to bez histórie firmy. Poctivo určite nie. Verím, že väčšina z tých našich by veľmi ochotne prispievala každý rok.

Tak nám kvalifikácia začala …

06.09.2010

Aj chlaúpci nás, oné, potešili, bojovali do konca. Len jedno nám v karčme cez kotrbu chodilo, akých futbalistov asi v Macedónsku majú, keď nás tak trápila tá parta komediantov, čo prišla. To, teda ako nemyslíme v zlom, ale ako hutoril Fero z hornieho konca, podľa neho to neboli futbalisti, ale herci, ktorí sa vyžívajú v tých, akože to hovoria, sadomasochistických [...]

Tak, milí spoluobčania a my už šetríme …

02.09.2010

Teda, ľudkovia moji, zišli sme sa aj s bandou u Fera v karčme, aby sme prerokovali možnosti šetrenia nás, teda dôchodcov, nech štát vie, ako si ho vážime. Fero doniesol fľašku trúnku, a povedal, že i on sa pridá, bo do dôchodku má blízko. Teda, ako povedali redaktori jedných novín, ktoré stále modrákom do perdele lezú, vraj už nebudú také štedré dôchodky, ako teraz. [...]

Tá, kamaráti moji, to je teda iná kultúra … cestovania

31.08.2010

Kamaráti moji, mám to ja hnusný život – ráno musím vstávať o štvrtej, teda iba vtedy, ak ma stará nezobudí skôr, že sa jej zachcelo pospomínať na starie časy, potom behom umýť, obliecť, niečo v rýchlosti pojesť – no pripadám si ako ten taliansky trubiroh, jak ho to len volajú – aha, Fantozzi – ešte šťastie, že nemám doma také strašidlo. A [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 23513x
Priemerná čítanosť článkov: 1809x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy