Založ si blog

Je jedno, kto vládne … alebo „objektívne“ štatistiky

ak sa stará o prospech ľudí, žijúcich v štáte a platiacich dane. Ak sa však stará iba o vlastný prospech, nepatrí do vlády, či poslaneckej lavice. Niekto a nejeden ma vo včerajších diskusiách označili za červeného, teda komunistu. Stalo sa už pravidlom, že kde nemá Slovák argument, skúsi urážku.

Životná úroveň podľa jedného diskutéra v bývalom Československu veľmi padla od roku 1945, teda obdobia po vojne. Môže byť pravda, ale aj nemusí – záleží totiž na tom, kto to hodnotí. Podobne nám totiž tvrdia, že stúpol priemerný vek a preto je potrebné zvýšiť hranicu odchodu do dôchodku.

V prvom prípade hodnotili zrejme tí, ktorým sa negatívny pohľad na éru 1945 – 1989 hodil. Ak sa totiž obzriem späť, tak do väčšieho morálneho bahna, ako sme padli od roku 1989 sa už padnúť ani nedá. Kto o tom pochybuje, nech sa pozrie na kultúru a školstvo.

V druhom prípade vek stúpol, ak berieme na zreteľ generáciu, ktorá mala v roku 1989 okolo 50 rokov. Tá sa skutočne dožíva pekného veku. Inak to však bude vyzerať, ak sa pozrieme na generáciu, ktorá mala v čase prevratu 20 rokov. Množstvo mladých ľudí umiera na civilizačné choroby, infarkty, mozgové príhody a podobne, pribudlo množstvo samovrážd a tak by sme mohli pokračovať. Tí sa nedožijú ani súčasnej hranice, nie ešte zvýšenej. Prečo majú potom šetriť na niečo, čo nepotrebujú ? Nie je predsa ich vina, že sa rozkradli financie v Sociálnej poisťovni.

Nie je zlé vidieť na dobe minulej aj pozitívne veci. Naopak, je veľmi hlúpe odkopnúť všetko a to len preto, že to robil niekto, s kým podľa poslednej módy nesúhlasíme. To robia presne tie typy ľudí, čo v prípade potreby by tlieskali aj Hitlerovi. Nemajú vlastný názor, ani chrbtovú kosť – stačí im byť podľa trendu …

Je teda jedno, kto vládne – ak ľudia majú čo jesť, piť, bývanie a vedia dôstojne žiť.

A na záver jeden krátky príbeh – obchodný partner z Anglicka hľadal partnera na Slovensku. Dal si spracovať prehľad potenciálnych firiem a zdesene konštatoval – veľké firmy sú bez obchodnej histórie, bohaté a neprehľadné – ako môže mať niekto miliardy bez referencií o zákazkách ? A ako je možné, že sú to firmy, ktoré robia pre štát, hoci deklarovanú činnosť predtým nerobili ?

A celý prehľad neskôr zhnusene hodil do koša s konštatovaním – Slovensko je horšie, než Afrika. Ani tam sa nekorumpuje tak viditeľne.

Treba niečo dodať ?

Tak nám kvalifikácia začala …

06.09.2010

Aj chlaúpci nás, oné, potešili, bojovali do konca. Len jedno nám v karčme cez kotrbu chodilo, akých futbalistov asi v Macedónsku majú, keď nás tak trápila tá parta komediantov, čo prišla. To, teda ako nemyslíme v zlom, ale ako hutoril Fero z hornieho konca, podľa neho to neboli futbalisti, ale herci, ktorí sa vyžívajú v tých, akože to hovoria, sadomasochistických [...]

Tak, milí spoluobčania a my už šetríme …

02.09.2010

Teda, ľudkovia moji, zišli sme sa aj s bandou u Fera v karčme, aby sme prerokovali možnosti šetrenia nás, teda dôchodcov, nech štát vie, ako si ho vážime. Fero doniesol fľašku trúnku, a povedal, že i on sa pridá, bo do dôchodku má blízko. Teda, ako povedali redaktori jedných novín, ktoré stále modrákom do perdele lezú, vraj už nebudú také štedré dôchodky, ako teraz. [...]

Tá, kamaráti moji, to je teda iná kultúra … cestovania

31.08.2010

Kamaráti moji, mám to ja hnusný život – ráno musím vstávať o štvrtej, teda iba vtedy, ak ma stará nezobudí skôr, že sa jej zachcelo pospomínať na starie časy, potom behom umýť, obliecť, niečo v rýchlosti pojesť – no pripadám si ako ten taliansky trubiroh, jak ho to len volajú – aha, Fantozzi – ešte šťastie, že nemám doma také strašidlo. A [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 23556x
Priemerná čítanosť článkov: 1812x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy